top of page
  • Writer's pictureNoora Koponen

Turvallisuuspolitiikka määrittää elinkeinoelämää
Vapautemme turvaaminen ulkoisilta uhilta on juuri nyt kaikkein tärkeintä mitä on. Vallitseva konfliktitilanne vaikuttaa vahvasti myös suomalaisperheiden hyvinvointiin ja tulevaisuuteen. Kyse on väistämättä siis myös taloudesta.


Helsingin pörssi on laskenut voimakkaasti ja on nähtävissä, että Suomen pääomavirrat ovat kääntymässä täältä pois. Sijoittajat arvioivat Suomen turvallisuuspoliittiset riskit liian suuriksi. On eittämättä selvää, että tämä on seurausta Venäjän hallinnon aiheuttamasta epävakaudesta, joka rokottaa Venäjän naapurimaita.


Hyvinvointivaltiomme on täysin riippuvainen kestävästä taloudesta, eikä talous kasva ilman investointeja. Eikä tässä ole edes kysymys ainostaan sijoituksista ja siitä, onko Suomi kansainvälisille sijoittajille houkutteleva kohdemaa. Kysymys on myös siitä, miten kokonaistilanne vaikuttaa suomalaisiin yrittäjiin, esimerkiksi matkailualaan.


En usko että taloutemme selviäisi siitä, jos investoinnit Suomeen loppuvat. Tulevien päätösten on johdatettava meidät turvallisuuspolitiikassamme yleiseurooppalaiselle tasolle.

Valitsimme olevamme osa länttä jo silloin, kun liityimme osaksi Euroopan unionia. Se oli järkevä poliittinen ja taloudellinen ratkaisu, jonka ansiosta Suomi on vakaampi ja turvallisempi kuin koskaan.


Mutta riski on, että Suomen talous jähmettyy, jos emme vakauta Suomen turvallisuusilmapiiriä. Emme me nytkään ole puolueettomia, vain liittoutumattomia samalla, kun lähes kaikki muut Euroopan unionin maat ovat Naton jäseniä.


Suomen on jatkettava etenemistä määrätietoisesti kohti puolustusliitto Naton turvatakuita. Tämä helpottaisi myös talouden, sijoittajien ja yritysten tulevaisuudennäkymiä.

2 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page