top of page
  • Writer's pictureNoora Koponen

Leikkauksia kulttuuriin, nuorisotyöhön ja liikuntaan


Valtiovarainministeriö julkisti tällä viikolla mahdollisia tulevia leikkauskohteita. Lista esittää kulttuurista, liikunnasta ja nuorisotyöstä 500-700 miljoonan euron leikkauksia.


Ja kuitenkin me puhumme joka päivä siitä, kuinka painopistettä niin mielenhyvinvoinnin kuin fyysisen terveyden tukemiseksi tulisi siirtää ennaltaehkäisyyn.


Me tiedämme, että kulttuuriala ei vieläkään ole palautunut ennalleen pandemian aikaisista rajoituksista ja tiedämme myös, miten valtava merkitys juuri kulttuurilla on hyvinvointiin ja toisaalta traumojen käsittelyyn.


Me tiedämme, että nuorten pahoinvointi on lisääntynyt viime vuosina räjähdysmäisesti ja osa nuorista on kadonnut ulottuviltamme kokonaan.


Me tiedämme, että lasten ja nuorten ylipaino on lisääntynyt ja kunto romahtanut.

Ja me tiedämme, valitettavasti, että kuluneella viikolla lasten välisiä väkivaltatilanteita teräaseen kanssa on ollut jossain päin maata joka päivä.


Niinpä nyt on kyllä kovin vaikea ymmärtää, minkälaiseen tietopohjaan seurauksineen juuri nämä leikkaukset perustuvat? Ei ainakaan eteenpäin katsovaan ja ennaltaehkäisevään. Ja se antaa syytä huolestua siitä, mikä on ymmärrys kansanterveyden, ja erityisesti lasten ja nuorten terveyden vahvistamisessa ja tukemisessa.


Ei näin. 

8 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page