top of page
  • Writer's pictureNoora Koponen

Huijarisyndroomaisen vaalitOlen aina kärsinyt huijarisyndroomasta.


Viimeksi tänään, kun Autismin Talvipäivillä ihmisiä kohdatessani valmistauduin tulevia vaaleja koskeviin kysymyksiin sanomalla ”pitäkää sitten huolta eduskunnan nepsy-verkostosta, jos mä en kohta ole enää siellä.”


Eräs kysyi, ”mihin sä oikein valmistaudut?” Vastasin että ehkä pahimpaan. Toinen kysyi ”Miksi? Harva on saanut niin paljon aikaan kuin sinä.”


Jäin miettimään.


Meillä ei olisi uutta aborttilakia, jos minä en olisi ollut sitä neuvottelemassa. Meillä ei olisi uutta translakia eikä välttämättä edes hallitusta, jos en olisi vääntänyt loppuun asti kompromissia, johon eduskunnan enemmistö kykeni sitoutumaan.


Meillä ei olisi tilannetta, jossa kaikista epäilystä huolimatta Suomi on saamassa uuden vammaispalvelulain, koska väänsin sisään mm. erityisen tuen pykälämuutoksen. Meillä ei olisi eduskunnan Nepsy-verkostoa. Tai vaativaa erityistä tukea oppivelvollisuusuudistuksessa.


Ehkä se huijarisyndrooma on oikeasti totta. Sillä olenhan minä, ihan oikeasti, saanut aikaan ja aika paljonkin.Kiitos te, jotka ravisuttelitte minua tänään. I think I did pretty good.

2 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page